Historie

Hieronder lees je alles over de geschiedenis en het ontstaan van DOT., een van de jongste disputen der T.S.V. Plato. In de zomer van het jaar 2007 werd het voor tien dames tijd om het studentenleven (verder) te ontdekken.

Het begin
Waar de één over de drempel werd getrokken door de toenmalige IC, zocht en vond de ander een toevoeging aan haar huidige studentenleven tijdens de beruchte Open Tijd. Sommige DOT.jes wisten al een half jaar dat ze zich in zouden schrijven. Anderen werden in korte tijd geënthousiasmeerd en een enkeling besloot vijf minuten voor de deadline, ‘toch maar’ lid te worden. Hoe dan ook: voor tien jonge vrouwen werd de confrontatie met een overheerlijk Plato een feit.

Er werden jaarclubs opgericht, en naarmate het jaar vorderde werden bovengenoemde tien vrouwen steeds enthousiaster. UitVolleBorsten en Borrachas bleken twee jaarclubs te zijn waar niemand omheen kon. Naarmate het jaar vorderde werden tijdens verschillende activiteiten de krachten van twee bevriende jaarclubs gebundeld. Geen wonder dat uit deze twee clubs later op natuurlijke wijze een Genootschap ontstond. Menig toekomstig DOT.je, maakte de laatste ronde te vaak mee en werd de volgende morgen, meestal alleen, te vaak brak, wakker. Altijd kon worden teruggekeken op wederom een geweldige avond.

 

Het vervolg
Het einde van het collegejaar naderde. De tien dames uit de jaarclubs UitVolleBorsten en Borrachas, beseften zich dat hun Plato-carrière nog lang niet ten einde was. De dames bleken over belangrijke overeenkomsten te beschikken. Doorzettingsvermogen, fanatisme en gezelligheid voerden de boventoon en in de zomer van 2008 werd op een zonnig terrasje in Tilburg dan ook geschiedenis geschreven. Onder het genot van wat flessen rosé werd duidelijk: Genootschap DOT. was geboren. Onder deze naam zouden tien energieke, spontane, leuke vrouwen voortaan door het Plato-leven gaan. Tevens werd besloten dat fris & fruitige groene en witte kledij zou worden aangeschaft. Plato zou nog lang niet af zijn van Hélène, Marianne, Chantal, Leontien, Lynn, Aniek, Babske, Vera, Anne en Annemieke!

In februari 2009 sloten Merel, Loes, Inez en Hetty zich bij deze groep uitbundige vrouwen aan. Deze enthousiaste eerstejaars Platonen vonden al heel snel hun plekje binnen genootschap DOT.

De ommekeer
Enkele maanden later werd DOT. onverwacht door een bestuursbesluit ernstig voor het blok gezet. De disputencultuur werd bij Plato steeds belangrijker, in de toekomst zou het daarom niet meer mogelijk zij om als Genootschap nieuwe lichtingen aan te nemen…
Na ellenlange vergaderingen en dronken maandagavonden besloot DOT. om alsnog de weg naar dispuut te betreden: Aspirant Junior Dispuut DOT. was geboren! Na een succesvolle eerste editie van DOT.geball ging DOT. vanaf 31 augustus verder als Junior Dispuut.

Dispuut!
Na een lange weg was het op 6 december 2010 dan eindelijk zover: de 14 meiden waaruit DOT. destijds bestond, werden lid van een volwaardig damesdispuut! Die avond erkende bestuur Verhallen DOT. als het 19e dispuut der T.S.V. Plato. Dit moest uiteraard gevierd worden; woensdag 19 januari 2011 vond onze dispuutswordingsreceptie plaats!

DOT. Zoals het is

Vele waardige Platonen werden keer op keer verrast door DOT. De vraag die we keer op keer voor onze kiezen kregen was dan ook: DOT., waar staat het eigenlijk voor? Daar hadden zij natuurlijk wel een punt… Gelukkig zijn wij de moeilijkste niet, en maken we er ook geen punt van om het even uit te leggen. Synoniemen voor DOT. zijn schatje, pracht en punt. Helaas is DOT. geen originele, afgezaagde, goede of juist vergezochte afkorting. Het is gewoon een sterke naam, die past bij een groep sterke vrouwen. Vrouwen die nog lang geen punt achter hun Plato-bestaan wilden zetten, maar juist in de toekomst Plato’s puntje op de ‘i’ wilden zijn.

Waarschijnlijk hebben wij ons punt wel duidelijk gemaakt op deze manier. Het lijkt misschien een standaard rond verhaal, maar als puntje bij paaltje komt, zult u nog voor verrassingen komen te staan!

DOT. Punt uit!