Het Dispuut

Waar de een over de drempel werd getrokken door de introductie commissie, zocht en vond de ander de toevoeging aan haar studentenleven tijdens de beruchte Open Tijd. Sommige DOT.jes wisten al een half jaar dat ze zich in zouden zouden schrijven. Anderen werden in korte tijd geënthousiasmeerd en besloten binnen vijf minuten voor de deadline lid te worden.

Er werden jaarclubs opgericht en naarmate het jaar vorderde werden tien vrouwen steeds enthousiaster. UitVolleBorsten en Borrachas bleken twee jaarclubs te zijn waar niemand omheen kon. Niet veel later op een zonnig terrasje onder het genot van wat (lees: veel) flessen rosé in Tilburg in 2008, ontstond: Genootschap DOT.. Tien energieke, spontane, leuk vrouwen die in fris & fruitig groen en witte kledij voortaan door het Plato-leven gaan. Maar al snel kwamen de vrouwen erachter dat hun Plato-carrière nog niet ten einde was. Na een lange periode door dik en dun was het op 6 december 2010 eindelijk zover! Genootschap DOT. werd officieel Damesdispuut DOT..

Veel Platonen komen dan ook met de vraag, waar staat het eigenlijk voor? Synoniemen voor DOT. zijn schatje, pracht en punt.  Helaas is DOT. geen originele, afgezaagde, goede of juist vergezochte afkorting. Het is gewoon een sterke naam, die past bij een groep sterke vrouwen. Vrouwen die nog lang geen punt achter hun Plato-bestaan wilden zetten, maar juist in de toekomst Plato’s puntje op de ‘i’ wilden zijn.

Waarschijnlijk hebben wij ons punt wel duidelijk gemaakt op deze manier. Het lijkt misschien een standaard rond verhaal, maar als puntje bij paaltje komt, zult u nog voor verrassingen komen te staan!